Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Maffia-schoonmaak in Rome: 23 arrestaties (VIDEO)

Operatie Babylonia heette het. En het speelde zich al weer zes dagen geleden af, op 23 juni op precies te zijn. Op die d...

Operatie Babylonia heette het. En het speelde zich al weer zes dagen geleden af, op 23 juni op precies te zijn. Op die dag houdt de carabinieri grote schoonmaak in Rome, de hoofdstad van Italië. Via een goed gecoördineerde actie worden 23 criminelen opgepakt, en wordt er een groot aantal geldcoupers en bezittingen in beslag genomen. Daaronder dure sportwagens, kleine personenautootjes voor moeder de vrouw en nogal wat leuke meubeltjes. Opbrengst van deze staatsinning: 280 miljoen euro.

De operatie, uitgevoerd op bevel van een speciale onderzoekseenheid van de Italiaanse overheid richtte zich speciaal op nogal wat horecagelegenheden, waaronder café's, speelzalen, pizzeria's en ander soort restaurants.

De 23 opgepakte personen maken onderdeel uit van twee verschillende criminele organisaties. Specialiteiten á la carte: afpersing, witwassen, zwartgeldhandel, diefstal en illegale handel in identiteitskaarten en waardedocumenten.

Ambtenaren van de Italiaanse belastingdienst deden mee aan de reeks arrestaties. De twee organisaties waren vooral actief in Rome en de stad Monterotondo.

Bijgaande video brengt de actie goed in beeld. Die agent die daar hard wegrijdt in een zwarte sportwagen is duidelijk dol op het soort speeltjes dat criminelen graag verzamelen.