Door: Martijn Haas
Misdaad

Liquidatieslachtoffer Van der Linden gehoord in Klaas Otto-onderzoek

De liquidatie in Breda van afgelopen vrijdag laat ons voorlopig nog niet los. Dagblad BN/De Stem maakte vanmorgen bekend...

De liquidatie in Breda van afgelopen vrijdag laat ons voorlopig nog niet los. Dagblad BN/De Stem maakte vanmorgen bekend dat de doodgeschoten Peter 'Peet' van der Linden (60) recent gehoord is geweest in de Klaas Otto-zaak. Dit wordt bevestigd door Otto's strafrechtadvocaat Erik Thomas. De reden van het gesprek dat Justitie met Van der Linden heeft gevoerd zou liggen in zijn kennis van de autohandel. Zowel Otto als Van der Linden waren in dezelfde regio, west-Brabant, actief in de handel in tweedehands wagens. Justitie onderzoekt of Otto zich schuldig heeft gemaakt aan witwaspraktijken.

Transacties

In het interview dat Erik Thomas aan BN/De Stem heeft gegeven benadrukt de strafrechtadvocaat dat Van der Linden in geen enkele zin negatief over Otto zou hebben uitgelaten. In tegendeel: het advocatenteam rondom de voormalige No Surrender-baas had hem graag nog eens in de rechtszaal aan de tand willen voelen. Otto en Van der Linden zouden samen transacties hebben gedaan, zo is gebleken uit het onderzoek. Naast Van der Linden zou de politie nog een aantal andere autohandelaren hebben gehoord.

Professioneel

Of de opdracht voor de aanslag in de hoek van de autohandel is gelegen is daarmee de vraag. Bronnen in het Brabantse misdaadcircuit hebben Panorama laten weten dat de dodelijke aanslag ook heel goed zijn basis zou kunnen hebben in de xtc-handel. Feit is dat de liquidatie meer dan professioneel lijkt te zijn uitgevoerd. Nadat Van der Linden vrijdagavond in Breda werd beschoten door een persoon met een donkere muts, die met een semi-automatisch wapen meerdere kogels afvuurde, is de schutter vermoedelijk niet met één maar zelfs met twéé auto's weggevlucht. Een wagen, een Audi RS5 is uitgebrand teruggevonden aan de Gilzeweg bij Bavel. Een andere vluchtwagen, een BMW, is zwartgeblakerd teruggevonden bij het Belgische Essen. Dat er maar liefst twee vluchtwagens lijken te zijn gebruikt duidt er op dat de opdrachtgever in deze zaak geen halve maatregelen heeft genomen. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws