Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Liquidatie in Vaassen op 24-jarige Samet (UPDATE)

Een ripdeal waarbij een fatale vechtpartij is ontstaan, zo lijkt het. En zoals vaker de laatste tijd is het slachtoffer...

Een ripdeal waarbij een fatale vechtpartij is ontstaan, zo lijkt het. En zoals vaker de laatste tijd is het slachtoffer niet direct een grote bekende in het milieu. Het is niet ondenkbaar dat de daders al in beeld zijn bij de politie.

Bronnen bevestigen Panorama dat het gaat om ene "Samet Merzifonoglu". Een man van 24 jaar oud, geboren en getogen in Nederland. Hij zou afgelopen vrijdagavond 10 maart tussen elf en twaalf uur 's avonds een afspraak hebben gehad op een carpoolplaats aan de Geerstraat in zijn woonplaats Vaassen. Daarbij zou hij nadat zijn belagers hem hebben proberen te beroven zijn doodgeschoten. Om tien over twaalf kwam het eerste telefoontje bij de politie binnen. Toen de agenten daar kwamen was de man al overleden. De forensische dienst is direct een onderzoek gestart, de parkeerplaats en de directe omgeving is afgezet. Ook vloog de politiehelikopter over, mogelijk om de omgeving af te speuren. Daarnaast stonden brandweerauto's te wachten. Het afgelopen weekeinde is een Team Grootschalige Opsporing volop bezig geweest het leven van dit slachtoffer na te trekken.

Samet wordt zo spoedig als mogelijk naar Turkije gevlogen voor zijn begrafenis. Vrienden en bekenden merken tegenover Panorama op dat hij niet op voetbal zat maar vroeger wel gevoetbald heeft, dat hij graag mee uit ging om te stappen. En dat hij een rustige jongen was.

Het is onrustig in het oosten van het land. Vorige week nog een dode vrouw in de bossen bij Hattem en een grote hoeveelheid arrestaties in het xtc-circuit, lees daarover hier terug.

Vaassen is in diepe rouw gehuld, en geschokt, zo laat De Stentor weten.