Door: Martijn Haas
Misdaad

Lichaam vermiste Johanna Withagen teruggevonden in havenloods Antwerpen (B)

In het Amerikadok in de Antwerpse haven is zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Het parket bevestigt aan onze re...

In het Amerikadok in de Antwerpse haven is zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Het parket bevestigt aan onze redactie dat het gaat om Johanna Withagen, de zeventigjarige vrouw die sinds begin deze week vermist was, zoals eerder bericht door de Gazet van Antwerpen. Daarnaast was er op Facebook een actie gestart om haar terug te vinden.

Hoe de vrouw om het leven is gekomen is nog niet duidelijk. "De omstandigheden waarin de persoon in het water terechtkwam worden nog onderzocht," meldt de Belgische politie.

Op dinsdag 21 februari rond 14.30 uur verlaat mevrouw Withagen na de viering in de kerk de bewuste Indiëstraat in Antwerpen. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar. Haar voertuig, een Volvo S60 van donkere kleur, werd al snel aangetroffen in de Merantistraat, op 't Eilandje. Vlakbij de plek waar ze later zou worden gevonden. Al duurde het nog even voordat men haar zelf vond. Kennelijk lag ze in een havendok-gebouw. 
De overleden vrouw had een opgeknipt en verzorgd kapsel, zo vermeldde het opsporingsbericht eerder deze week nog. Op het moment van haar verdwijning was zij drager van een donkere geklede broek, een donker hemd, een donkergrijze jas en donkere schoenen. 

Boven, de locatie waar zij werd gevonden.

Daaronder: foto van Withagen die werd verspreid door de Belgische politie.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws