Door: Martijn Haas
Misdaad

Lichaam driejarige Lucia gevonden langs het spoor (S)

Nieuws dat ons stil maakt, deze zaterdagochtend. Een treinmachinist heeft het levenloze lichaam van de driejarige Luc&i...

Nieuws dat ons stil maakt, deze zaterdagochtend.

Een treinmachinist heeft het levenloze lichaam van de driejarige Lucía Vivar Hidalgo gevonden. Zij werd sinds woensdagavond vermist. Ze is donderdagmorgen gevonden naast het treinspoor in de gemeente Pizarra tussen de gemeente Álora en Málaga. Het meisje was met haar ouders bij een restaurant aan het dineren - en is op een bepaald moment verdwenen. Een zaak die een beetje doet denken aan de vermissing van Madeleine McCann in Portugal maar dan met een totaal andere - dramatische - afloop.

Woensdagavond is er meteen een grote zoekactie gehouden. De ouders waren op het moment van de verdwijning van hun dochter aan het eten op het terras van het restaurant La Estación, dichtbij het treinstation van de gemeente Pizarra. Ze hadden ze hun dochter slechts een klein ogenblik uit het oog verloren. Het meisje was met haar neefjes en nichtjes aan het spelen, zo melden diverse Spaanse media. Wat suggereert dat er een grote familiebijeenkomst was.

Lucía met haar ouders

De website Spanje Vandaag schrijft: "Meteen na de vermissing werd een grote zoekactie op touw gezet waarbij niet alleen de politie zeer actief deelnam maar ook leden en vrijwilligers van de stichting SOS Desaparecidos en vele andere vrijwilligers zoals dorpsbewoners waardoor het totaal al snel tegen de 500 personen liep. Niemand heeft echter het meisje gevonden totdat een treinmachinist donderdagmorgen naast het treinspoor, op drie kilometer van de plaats van verdwijning, het levenloze lichaam aantrof van Lucía Vivar Hidalgo."

Er bestaan verschillende theorieën over wat er nou gebeurd zou kunnen zijn. De ouders van Lucía houden het op een ontvoering van hun kind. Een woordvoerder van de politie heeft gesuggereerd dat het ook kan zijn dat het meisje tijdens het spelen is gaan wandelen en daarna verdwaald of gedesoriënteerd is geraakt. Waarna ze mogelijk in slaap zou zijn gevallen. 

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!