Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
2

Leider witte wolf clan staat terecht

Hij schijnt een goede vriend te zijn van Marine Le Pen, en geeft leiding aan een grote groep neo-nazi's. De Fransman Ser...

Hij schijnt een goede vriend te zijn van Marine Le Pen, en geeft leiding aan een grote groep neo-nazi's. De Fransman Serge Ayoub staat vandaag terecht bij de rechtbank van Amiens voor het leidinggeven aan een groepering aan wie 35 delicten worden toegeschreven. Het betreft een allegaartje van roof, kidnap, en straatterreur, merendeels gepleegd in de periode 2011 tot en met 2014 in de Somme-regio. Vrijwel alle misdaden waren gericht tegen rivaliserende bendes, Noord Afrikanen en leden die de regels van de club niet respecteerden. Ayoub staat terecht samen met 18 andere leden van de Witte Wolf Clan, ofwel: "Clan des Loups". Zijn bijnaam luidt vrij vertaald Knuppelhuid, een verwijzing naar zijn favoriete strijdwapen, de honkbalknuppel en zijn liefde voor de skinheadcultuur. 

Ayoub is van Libanese afkomst. Zijn moeder was rechter. Hij heeft een relatie gehad met pornoactrice Tabatha Cash. Naast banden met het extreem rechtse gebeuren in Frankrijk heeft hij ook contacten bij de Franse Hells Angels

Binnen de Witte Wolf-organisatie gaf Ayoub tot 2013 leiding aan een elite-gezelschap 'De Derde Weg'. Maar die club is opgeheven na een confrontatie en de daaruit volgende gewelddadige dood van een links activist.

In de wereld van Ayoub staan de verhoudingen nog weleens op zijn kop. Zo werd hij door leden van een rivaliserende bende ooit eens 'een vieze jood' genaamd, reden om terug te slaan. 

Zijn groepering staat vandaag terecht. Dat wil zeggen dat alle achttien verdachten aanwezig zijn, allen mannen in de leeftijd 22 tot 52 jaar oud. Velen in het zwart gekleed met hoge zwarte kistjes aan.

De aanklager heeft aangegeven dat de 'Wolven' in de loop der tijd minder politiek zijn geworden en zich meer en meer zijn gaan gedragen als een 'gewone' criminele organisatie. Maar een zekere fascinatie met het Derde Rijk, en haat tegen joden, zigeuners en buitenlanders in het algemeen kan de groep nog steeds niet worden ontzegd. De bendeleden waren dikwijls high van de coke of hasj terwijl zij hun misdaden begingen.

Ayoub kent Marine Le Pen sinds 2010. Zij is regelmatig gesignaleerd in zijn Parijse café Le Locale.