Door: Martijn Haas
Misdaad

Legia Warschau-fans zoeken nog een leuke kroeg

Legia Warschau-Ajax was al memorabel. Althans om in hooligan-termen te spreken. Toen Ajax-fans op 16 februari bij de uit...

Legia Warschau-Ajax was al memorabel. Althans om in hooligan-termen te spreken. Toen Ajax-fans op 16 februari bij de uitwedstrijd de Poolse hoofdstad opzochten werden ze daarbij getrakteerd op een 'traditioneel' lokaal onthaal. Niemand van de aanwezige Nederlanders is dat vergeten, er zouden ook plannen zijn om de Polen warm te onthalen, zo is de redactie mee gedeeld. Los van het feit dat de Poolse fans in den vreemde soms net zo enthousiast kunnen zijn in hun uitingen als thuis. Kortom dubbel pret vandaag, als de storm geen roet in het eten gooit.

Zie hier nog beelden terug van die eerste match, een week geleden. Hier dus.

Enfin, een en ander heeft tot gevolg dat de politie in Amsterdam extra waakzaam is. Zoals te zien op bijgaande foto hebben ME-manschappen zich verzameld voor de Nieuwmarkt. De plaats waar veel Legia-fans zich strakjes zullen verzamelen, zo luidt de verwachting. Om daarna op te stomen naar de Dam en omringende straten. Waarbij ook het Redlight District een bezoek zal krijgen. Zo is tenminste gebruikelijk bij uit-fans die Amsterdam bezoeken.

Terug naar het voetbal. Wordt het een leuke wedstrijd? Kan Legia eigenlijk wel voetballen?

Het zal ons benieuwen of zij de tijden van Kazimierz Deyna kunnen laten herleven. De grote Poolse spelmaker in de jaren zeventig, die bij Manchester City ging spelen later om kwam bij een auto ongeluk in de VS. Zijn standbeeld siert het stadion van Legia. Hij werd tweemaal speler van het jaar in Polen, zoals hier te zien.

Hier de link naar de live-stream.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws