Door: Martijn Haas
Misdaad

L.A.-gangster aangeklaagd voor moord op politieman en z'n eigen neef

Een typische L.A.-thug, ofwel een crimineel van de Amerikaanse westkust, is gisteren aangeklaagd voor twee moorden. Ten...

Een typische L.A.-thug, ofwel een crimineel van de Amerikaanse westkust, is gisteren aangeklaagd voor twee moorden. Ten eerste bracht hij zijn neef om. Daarna sloeg hij op de vlucht en doodde hij een politieman, en verwondde een ander.

De verdachte Michael C. Meijia, is een man met een strafblad zo lang als een wc-rol, en hij was nog maar kort op vrije voeten, zo schrijft de L.A.-Times. Op 20 februari schoot hij zijn neef Roy Torres dood bij een conflict, daarna sloeg hij op de vlucht. Bij een verkeerskruising sloeg hij met zijn wagen vol op een blokkade van twee politiewagens in het stadsdeel Whittier.

Twee agenten, Keith Boyer en Patrick Hazell, komen naderbij en vorderen dat Meijia uit zijn wagen moet komen. Dat weigert hij. In plaats daarvan begint hij te schieten. Meijia doodt daarop Boyer en verwondt Hazell. Meijia raakt overigens zelf ook gewond.

De aanklacht behelst nu twee verdenkingen van moord en een verdenking van poging tot moord. Er is reeds een indrukwekkende herdenkingsdienst voor Boyer georganiseerd. De term Blue Lives Matter klonk daar volop.

Filmpje: 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws