Door: Martijn Haas
Misdaad

Justitie looft 10.000 euro uit voor gouden tip Leon Villevooije-zaak

  Villevooije was een fanatieke pokerspeler Justitie in Noord-Brabant gaat over tot het uitkeren van een belo...

 

Villevooije was een fanatieke pokerspeler

Justitie in Noord-Brabant gaat over tot het uitkeren van een beloning voor de gouden tip in de moordzaak van Leon Villevooije. Zijn verkoolde lichaam werd op 1 februari in een uitgebrande auto terug gevonden, nabij Tilburg, aan de Koebrugse Dijk.

V. moest een dag nadat hij werd gevonden in de rechtszaal van Den Bosch verschijnen. Hij was een van de verdachten in de zaak rondom een drugslaboratorium dat de politie op 4 april 2016 had aangetroffen in zijn autohandel in Moergestel. Pas nadat hij die ochtend niet was komen opdagen - hij was al in vrijheid gesteld - drong het besef in de rechtszaal pas door dat hij was omgekomen. Dat hij het was die ze hadden gevonden in de uitgebrande auto, zoals die dag in het nieuws kwam.

Laatste zet

Justitie hoopt deze zaak binnen niet al te lange tijd op te lossen. De suggestie wordt gegeven dat deze tip slechts nog maar de laatste zet is die het onderzoek nodig heeft. Men zegt zelfs het motief te kennen waarom Leon dood moest. Wellicht dat men de reactie op deze 'gouden tip' goed gaat monitoren binnen de verdachtengroep. Omroep Brabant schrijft er het volgende over: "De politie zegt in het onderzoek weinig medewerking te hebben gekregen uit de omgeving van het slachtoffer. De recherche heeft door uitgebreid onderoek een beeld gekregen van het mogelijke motief voor de moord. De groepering die voor het misdrijf verantwoordelijk is, zou steeds beter in beeld zijn gekomen."

Van Villevooije is wel gezegd dat hij gokschulden had. Maar dat hij ook op het gebied van de synthethische drugshandel in de problemen zat, mag worden opgemaakt dat hij verdachte was in een zaak waarbij 'het lab' notabene op zijn eigen grond was aangetroffen. Bij autohandel LEVI, zie onderstaande beelden.

4 APRIL 2016

 

1 FEBRUARI 2017