Door: Martijn Haas
Misdaad

Joran van der Sloot jarig

Lang zal hij leven! Joran van de Sloot - die vandaag jarig is - wordt dertig jaar oud. De Nederlander zit een gevangeni...

Lang zal hij leven!

Joran van de Sloot - die vandaag jarig is - wordt dertig jaar oud. De Nederlander zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit in Peru. Dat betekent dat hij ongeveer 50 jaar oud zal zijn als hij vrij komt.

Waarna het natuurlijk nog de vraag is of hij zal worden overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten die hem nog altijd in het vizier hebben als verdachte van de verdwijning cq moord op Nathalee Holoway. Naar verluid ontvangt Van der Sloot heel wat post. Dus misschien geen verjaardagstaart dan toch wel enkele gekleurde wenskaarten met confetti- en feesthoedjes-print in zijn cel.

Op het internet vonden we alvast een verjaringsbericht voor de man, die zowel de politie als de media lange tijd op het verkeerde been heeft kunnen zetten als het ging om Nathalee Holoway, en de mysterieuze manier waarop zij van de ene op de andere dag vermist was.

De zaak doet ons denken aan wat er nu in Turkije aan de hand is. Ook daar is sprake van een vermissing, die van Joey Hoffman. En ook daar is sprake van een verdachte die met een nog niet heel erg geloofwaardig verhaal naar voren is gekomen, Bjorn Breukers.

Maar we moeten oppassen met de snelle conclusies. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws