Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Ja, er komt een nieuwe up to date versie van de Cocaine Cowboys (VIDEO)

Het nieuws dat Gustavo Falcon is opgepakt was gisteren groot nieuws. Hij wordt gezien als een van de grootste cocaï...

Het nieuws dat Gustavo Falcon is opgepakt was gisteren groot nieuws. Hij wordt gezien als een van de grootste cocaïnesmokkelaars aller tijden. Zijn leven en dat van zijn organisatie vormt het uitgangspunt van Cocaine Cowboys, een documentaire over de cocaïnehandel tussen Latijns Amerika en de VS uit 2006. 

Dit schreven we daar gisteren over. Cocaine Cowboys is zo'n goede docu vanwege het overstelpende archiefmateriaal. Maar ook de gelikte presentatie met muziek van Jan Hammer mag er wezen. Jan Hammer is bekend van de televisieserie Miami Vice

Zie hier een nieuwsbericht op CNN:

De titel van deze update zal Cocaïne Cowboys: Los Muchachos gaan heten. Uitgangspunt vormt opnieuw de organisatie van de Falcon's (de gebroeders Willy en Gustavo Falcon met hun vaste businesspartner Sal Magluta). Alle drie zijn zij van Cubaanse afkomst. De nieuwe doc zal eind dit jaar uitkomen, lezen we hier.

Bekijk hieronder een interview met Billy Corben, hij is de producent en bedenker van de docuserie:

Die oude Cocaine Cowboys-docu uit 2006 is trouwens gewoon op het net te vinden. Bekijk hem hier:

Daarna kreeg je deel 2, die staat ook online. Bekijk hem hier.

Wij kijken uit naar dat nieuwe deel uit de stal van Billy Corben. Maar uiteraard gaan we ook het nieuws rondom Gustavo bij houden. Overigens hebben de Amerikanen hem nu vast, maar zal zijn broer Willy Falcon juist binnenkort vrijkomen.

De War on drugs komt nooit ten einde.