Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Italianen arresteren maffiabaas Concetto Bonaccorsi

Hij heeft een naam die klinkt als de titel van een grote Italiaanse wijnfirma. En zijn macht was er niet minder imposa...

Hij heeft een naam die klinkt als de titel van een grote Italiaanse wijnfirma. En zijn macht was er niet minder imposant door. Concetto Bonaccorsi, hoofd van de gevreesde Siciliaanse Capello-clan is opgepakt in een villa in de provincie Toscane, bij het plaatsje Massa e Cozzile, nadat hij in 2016 op de vlucht was geslagen tijdens een kort verlof. Hij moet een levenslange straf uitzitten.

De bijnaam van deze Peetvader luidt U Carateddu, hij is veroordeeld voor moord, lid van een criminele organisatie en drugshandel. Het onderzoek naar zijn verdwijning vond plaats in Catania, de tweede stad van Sicilië. Bonaccorsi zat vast in de Napolitaanse Secondigliano-gevangenis.

De reden dat Bonaccorsi vorig jaar op verlof mocht was omdat hij de gelegenheid had gekregen om een Siciliaans getinte opera bij te wonen, getiteld Don Guastella. Dat verlof zou plaatsvinden van 23 tot 26 september vorig jaar. Na tien dagen sloegen de autoriteiten alarm.

De politie ging alle mogelijke schuilplaatsen na. Bij een observatie van een villa in Toscane zagen de rechercheurs de vrouw van Bonaccorsi uit een raam hangen, lekker luierend in de zon. Toen ze de villa wat nader gingen bestuderen merkten ze de maffia-man op die in de achtertuin een barbecue stond klaar te maken.

De villa werd daarna omsingeld waarna een inval plaatsvond. Bonaccorsi verzette zich niet tegen zijn arrestatie. Hij had een vals paspoort bij zich op naam van een inwoner van de stad Catania.

Lees hier een stuk dat wij schreven over de arrestatie van een Ndranghetta-lid.