Door: Martijn Haas
Misdaad

Is Jegoras Zaderkas uit Litouwen vermoord en gedumpt?

De politie is er nog niet uit. Wat is er precies met Jegoras Zaderkas (37) gebeurd? Deze man werd eind mei dood aangetro...

De politie is er nog niet uit. Wat is er precies met Jegoras Zaderkas (37) gebeurd? Deze man werd eind mei dood aangetroffen bij het Quarantainestrand op Heijplaat. Dat is een belangrijk stuk Rotterdamse haven, tussen Pernis en Charlois.

Jegoras was samen met zijn vriendin woonachtig in Chaam. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat hij op zaterdag 27 mei, rond 17.00 uur, nog wat te drinken heeft gekocht bij supermarkt De Spar aan de Van der Takstraat op het Noordereiland. Op 2 juni werd de auto die hij op dat moment gebruikte, een zwarte Alfa Romeo MITO, gevonden aan de Maaskade. 

De politie in Rotterdam heeft enkele vragen en levert er ook een beetje een vreemde foto bij, van Zakderkas. Op die foto is namelijk te zien hoe hij door een winkel loopt met twee producten zijn handen. Waarom niet gewoon een portretfoto? Was dit het enige dat voorhanden was? En wat is Jegoras daar aan het doen? Hij lijkt haast te hebben.

De vragen zijn helder: wie heeft hem op zaterdag 27 mei gezien op het Noordereiland? Wie weet hoe hij te water is geraakt? Wie heeft meer info over de zwarte Alfa Romeo.

Wat de politie niet meldt is dat Jegoras in Engeland aangehouden is voor inbraak. En dat is gewoon terug te vinden op het internet, zoals hier. Zaderkas is in 2013 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor een aantal inbraken in de Northampton-regio. Zo zou hij ook bejaarden hebben beroofd. Hieruit valt af te leiden dat hij kennelijk korter dan vijf jaar heeft gezeten, en daarna naar Nederland is verhuisd. Mogelijk omdat hij op de vlucht was voor mensen in het Verenigd Koninkrijk?

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!