Door: Martijn Haas
Misdaad

Is hitman Zakaria A. ook een muzikant?

Vroeger in de tijd dat Panorama nog een jonge man was met vlekken in de lakens enzo had je AVRO's Toppop. Dit muziekprog...

Vroeger in de tijd dat Panorama nog een jonge man was met vlekken in de lakens enzo had je AVRO's Toppop. Dit muziekprogramma met Ad Visser als presentator wist altijd inventief om te gaan met de beeldvulling. Stel dat er een artiest was met een hitje, en er was geen videoclip voorhanden, of de act kon niet langskomen in de studio, dan was er altijd nog Penny de Jager en haar showballet. Op de tonen van de hitmuziek danste Penny dan een bepaalde choreografie, een soort jazzballet waar je moeder ook al aan deed, en dat was dan weer twee minuten zendtijd.

Anyway, tegenwoordig hoef je nog niet eens een platenlabel te hebben of er is al een clip. En showdanseressen zie je ook niet vaak meer. In plaats daarvan heb je mannen die wel even willen poseren met hun AK47. Zo schrijft Boevennieuws gisterenavond dat niemand minder dan de recent opgepakte Zakaria A. figureert in de videoclip van rapper Lijpe. Tijdens het nummer Eng poseert de Utrechter met het vuurwapen, al ware hij een soort Vrijheidsbeeld van de onderwereld.

We hebben het nog niet verifieerd, al komt Boevennieuws met de redelijk harde claim dat hij - Zakaria - dezelfde kleding draagt als bij zijn arrestatie vorige week. Moeten nog langs gaan bij de eerste pro forma-zittingen waar Zakaria zal moeten voorkomen. Want justitie beschouwt hem dus als degene die een bepalende rol speelde bij de liquidatie van Ranko Skekic, in de zomer van vorig jaar. Ranko was toen ons covermodel bij het verhaal Wie Praat die Gaat.

Beelden van die liquidatie zijn destijds door  wijlen Martin Kok online gezet.

Zie hier:

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws