Door: Martijn Haas
Misdaad

Inbrekers Etten Leur laten hun materieel liggen

Politiewerk is een kwestie van doorspeuren. Verder kijken dan daar waar de ander kijkt. Even rondneuzen of de verdacht...

Politiewerk is een kwestie van doorspeuren. Verder kijken dan daar waar de ander kijkt. Even rondneuzen of de verdachte van een bepaalde misdaad geen sporen heeft achtergelaten. En wie zoekt die vindt, zo heet het. 

Zie: Etten-Leur gisterenavond. Een oplettende politieagent heeft daar zaterdagavond twee inbrekers aangehouden. Ze hadden kort daarvoor geprobeerd in te breken. Zo twittert de politie vandaag. Zo schrijft BN/De Stem ook.

Rond de klok van half twaalf 's avonds surveilleerde een agent in de Pottenbakkerstraat. Hij zag twee mannen lopen. Een verdacht gezicht, gezien de haast waarmee ze zich voort bewogen. Op het moment dat de agent langs de mannen reed zag hij dat een van hen een tasje weggooide.

Interessant, dacht de agent. De mannen werden gecontroleerd. Maar de agent liet het er niet bij zitten. Hij ging zoeken naar datgene wat de mannen hadden weggegooid, en voilá! In de bosjes lag een tasje met inbrekerswerktuigen. Dat pakte de agent natuurlijk meteen mee. Korte tijd later kwam er vanuit het Operationeel Centrum in Breda de melding dat er geprobeerd was om van een woning enkele honderden meters verder het slot te vernielen om in te breken.

De tas bleek vol inbrekersgereedschap te zitten, waaronder een stuk gereedschap om sloten mee open te breken. De twee verklaarden met een Ford Transit te zijn gekomen. Ook deze werd aangetroffen. 

Het verdachte duo van 49 en 21 jaar uit Bergen op Zoom is aangehouden. De verdachten zijn voor de nacht aan het bureau ingesloten. De poging inbraak wordt verder onderzocht.

De rust keerde weder in Etten-Leur. Een plaats waarover we laatst nog schreven, in verband met de hernieuwde aanhouding van Klaas Otto.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws