Door: Martijn Haas
Misdaad

Inbreker vergeten toilet door te spoelen, laat dna achter

Een man die ervan wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning in het Amerikaanse Californië was een...

Een man die ervan wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning in het Amerikaanse Californië was een ding vergeten. Bij het stelen was de nood zo hoog dat hij even een poepje moest doen. Daarop ging hij weer door, en gapte het een en ander uit de woning mee. Een ding was hij alleen vergeten: goed door te trekken. De forensische speurders hadden daarna aan zijn drol genoeg om hem in de databank voor criminelen op te sporen.

Rechercheurs wisten de inbreker, ene David Jensen (42), te vinden in de plaats Ventura. Hij is op 28 juli gearresteerd op basis van een verdenking wegens eerstegraads inbraak in de plaats Thousand Oaks (C). De borg is op 180.000 dollar gezet, een aanzienlijk bedrag, wat wil zeggen dat het hier een 'serieus' misdrijf betreft.

Volgens kenners is dit de eerste inbraak 'ever' in de VS die op basis van dna dat is gefilterd uit poepsporen is opgelost. Bij dna denk je meestal toch aan een haar, of een beetje speeksel, zo zegt een rechercheur in de Washington Post.

Jensen moet komende woensdag voor het eerst voorkomen. Wij waarschuwen hem ook nu hij vast zit goed op de spoeler te drukken bij het verlaten van de WC.

En verder: dit kan weleens een nieuwe trend in de opsporing gaan worden. Vol verwachting zien wij uit naar de eerste Nederlandse crimineel wiens poep een zaak gaat helpen.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws