Door: Martijn Haas
Misdaad

Ierse toeriste Danielle Mc Laughlin vermoord in Goa, India

Het Indiase Holi-festival trekt jaarlijke veel toeristen. Fotografen van internationale persbureau's zijn er ook dol op,...

Het Indiase Holi-festival trekt jaarlijke veel toeristen. Fotografen van internationale persbureau's zijn er ook dol op, omdat het zulke mooie plaatjes oplevert. Al die dansende en feestende Hindoestanen, aangevuld met vakantiegangers, allemaal bedwelmd door een kleurig soort poeder, dat wij hier in Nederland kennen van de Color Run.

Maar tijdens datzelfde festival is gisteren een gruwelijke moord gepleegd, op de 28-jarige Danielle McLaughlin uit Donegal, Ierland. Een jonge vrouw die tijdens haar vertrek naar India nog een post op Facebook had gezet, om te vertellen dat ze dolgelukkig was. Ja, zo kan het gaan. Het vermoeden bestaat dat zij voordat ze is omgebracht nog verkracht is geweest.

Haar laatste post op Facebook hebben we terug gevonden, die kan je hier bekijken.

De post is van 22 februari en ze schrijft letterlijk: "Thank you to all my friends and family for making home so special and always looking after me. I am very grateful and the luckiest person I know...Off on another adventure..."

De moord op Danielle is gepleegd bij de stad Canacona, waar ze afgelopen maandag nog het Palolem Strand had bezocht. Zo'n strand waar het onder een palmboom heerlijk is om de zon in de zee te zien zakken. De moord is gepleegd bij het wat meer afgelegen Devbag Strand, niet ver daar  vandaan.

De politie heeft al een verdachte opgepakt, een zekere Vikas Bhagat. En deze man schijnt zelfs al te hebben bekend. Hij wordt in de loop van vandaag voorgeleid.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws