Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Hondurese fotojournalist Edwin Rivera Paz doodgeschoten in Mexico

Een openbaar aanklager in Mexico heeft bevestigd dat afgelopen zondag het lichaam van Edwin Rivera Paz is aangetroffen i...

Een openbaar aanklager in Mexico heeft bevestigd dat afgelopen zondag het lichaam van Edwin Rivera Paz is aangetroffen in de straten van de stad Acayucan, in het zuiden van het land. Zo lezen we ook via persbureau Reuters.

Het lichaam van de fotojournalist was doorboord met kogels. Hij zou zijn eigen land Honduras zijn ontvlucht. Hij was in eigen land cameraman bij een populair journalistiek misdaadprogramma; Los Verduleros. Daarbij zou hij tegenover criminelen zijn komen te staan, die het op zijn leven hadden gemunt. Ook een andere journalist van dit programma is onlangs vermoord. Igor Padilla. Die bent u hier eerder ook al tegengekomen, zie hier

Rivera Paz en Padilla hadden reportages gemaakt over de beruchte Barrio 18 gang. Een van de gevaarlijkste straatbendes ter wereld. Zie ook hier.

De fotojournalist hoopte in Mexico niet ontdekt te worden. Maar dat is hem dus niet gelukt.

Veracruz, de deelstaat waar de Hondurese cameraman is gedood is nu de gevaarlijkste plek op aarde voor mensen uit de media. De afgelopen maanden zijn meerdere journalisten hier doodgeschoten.