Door: Martijn Haas
Misdaad

Hoe moet het nou verder met Mike Kamminga? (VIDEO'S)

Ooit, in vroeger tijden was het opsporen van een persoon een heidens karwei. Stel, iemand kwam in een nieuwsverhaal vo...

Ooit, in vroeger tijden was het opsporen van een persoon een heidens karwei. Stel, iemand kwam in een nieuwsverhaal voor, en diens leven diende te worden nagetrokken. Dan was het een kwestie van bellen. Telefoonboek erbij. Achternaam checken. Langsrijden. Bij de buren aanbellen. Zoeken in krantenarchieven. Eventueel een politierapport erop naslaan. Dat was het wel zo'n beetje. Zeer arbeidsintensief. 

Hoe anders ligt dat nu. Van de week lazen we over de aanhouding van de Nederlandse Mike Kamminga in het Indiase Hyderabad. Hij zou betrokken zijn bij illegale online smokkelpraktijken. Een slag op internet legt een groot deel van zijn leven bloot, stukjes, filmpjes, familiefoto's hoe wil je het hebben? 

NASA

Kamminga wordt door de media in India gelinkt aan een grote 'landelijke' drugsoperatie waarbij twintig verdachten in beeld zijn, ondermeer een voormalig Amerikaans staatsburger, werkzaam bij NASA: Dundu Anish.

Een aanzienlijk deel van de verdachten is werkzaam in de Indiase filmindustrie bij productiemaatschappij Telegu Film. Zo is er ook vrouwelijke verdachte, een actrice genaamd Charmi Kaur. Ze zou net als Kamminga wonen in een en hetzelfde woningcomplex Nanakramguda.

Via een ingenieus verzendingssyteem konden klanten vanuit heel India via deze organisatie diverse soorten drugs en medicijnen bestellen, waaronder LSD en MDMA. Deze pillen en strips - vaak ingevoerd - werden vervolgens met koeriers naar de plaats van bestemming gebracht.

Verhoren

Een derde speler in dit verhaal is de actrice Mumaith Khan. Op dit moment is Charmi Kaur even op vrije voeten gesteld na verhoord te zijn, zit Kamminga vast, en zal hij ongetwijfeld flink verhoord worden. En gaan ook de verhoren van Khan voort.

Het ziet er verdomde slecht uit voor Kamminga, die als we op Facebook mogen afgaan, een fijn gezinsleven had opgebouwd in Hyderabad.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws