Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Misdaad
1

Het spijkerharde verhaal van 'De Kouwe Ouwe' (VIDEO)

Binnenkort komt 'ie uit: De Kouwe Ouwe. Het bikkelharde verhaal van Stanley Hillis (1946-2011), ooit één v...

Binnenkort komt 'ie uit: De Kouwe Ouwe. Het bikkelharde verhaal van Stanley Hillis (1946-2011), ooit één van Nederlands meest gevreesde gangsters.

Het boek, geschreven door Panorama-redacteur Vico Olling en verslaggever Martijn Haas, duikt in het keiharde leven van Stanley Hillis, de in 2011 geliquideerde topcrimineel. Lebowski, de uitgeverij, schrijft: ''Meer dan dertig jaar lang was hij een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters. Veelal opererend op de achtergrond maakt hij vanaf de jaren tachtig carrière in de georganiseerde misdaad en groeit uit tot een ware Godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon. De kouwe ouwe laat zien welk sluw spel deze beruchte crimineel jarenlang speelde, en schetst daarmee tevens dertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis. Bankrover, drugshandelaar, bajesontvluchter, soldaat in het Vreemdelingenlegioen, antiekhandelaar, afperser, vastgoedinvesteerder, moordenaar, leraar en allround klusjesman. Stanley Hillis: Il capo di tutti capi.'' En zoals dat tegenwoordig gaat, is er ook nog een heuse trailer gemaakt. Kijken!

Voorbestellen

De Kouwe Ouwe verschijnt op donderdag 12 januari bij uitgeverij Lebowski. Via deze link bestel je alvast een exemplaar. In editie 1 van Panorama - die woensdag 4 januari verschijnt - lees je daarnaast een exclusieve voorpublicatie.