Door: Redactie Panorama
Misdaad

Het oud en nieuw weekeind in cijfers

'Oh! Oh! Den Haag!' Terwijl de politie zojuist bekend heeft gemaakt dat het een onderzoek start naar diegenen die de Haa...

'Oh! Oh! Den Haag!' Terwijl de politie zojuist bekend heeft gemaakt dat het een onderzoek start naar diegenen die de Haagse politie hebben bekogeld. En er tevens een agent uit diezelfde stad deze maandagavond nog bij ligt te komen op de intensive care, kunnen we gerust spreken van een heftig oud en nieuw. Nee, er vindt geen 'traditionele' oud en nieuwejaarsliquidatie plaats, zoals vorig jaar toen Mocro Maffia-kopstuk Chahid Yakhlaf werd afgeschoten bij Kerkdriel. Klik hier. Maar wat we achtenveertig uur nadat de kruitdampen zijn opgetrokken wel zien is een onophoudelijke stroom berichten over wilde schietincidenten- en relschoppers die agenten belagen.

Zo gooien feestvierders in Den Haag niet stenen naar agenten die de weg proberen vrij te maken voor collega Mario die is aangereden door een vrouw. De politie pakt 65 mensen op. Ook klinken er in de Hofstad schoten in een café aan de Hobbemastraat. Ook hier houdt de politie meerdere cafébezoekers aan, hoewel er geen gewonden zijn gevallen.

Aan het Odijkplein in Soesterberg gaat enige uren eerder ene Redouan, een 28-jarige inwoner van Utrecht, tegen de vlakte, nadat er zeven kogels op hem afgevuurd zijn. Hij is naar verluidt alleen in maag- en been getroffen, maar verkeert niet in levensgevaar. De politie in Utrecht wil niet zeggen of het gaat om een afrekening in het criminele circuit. Wij van Panorama houden deze zaak echter goed in de gaten. Want dit zou 'zomaar' wel het geval kunnen zijn.

Zondagmorgen 1 januari, om 01.40 uur; Oud en nieuw lijkt al bijna voorbij te zijn als een dertienjarig kind getroffen wordt door een kogel in het woonwagenkamp aan het Rotterdamse Terbregsehof. Over zijn (of haar?) toestand is nog niets bekend. Panorama kan u melden dat op hetzelfde kamp de afgelopen jaren enkele invallen hebben plaatsgevonden (in 2011, 2012 en 2016) door onder meer een zogeheten Advanced Search Team van de politie. Acties waarbij vuurwapens-, verdovende middelen- en grote hoeveelheden cash zijn gevonden in de woonwagens. Niet minder dan tragisch dat die handelingen dit incident niet hebben kunnen verhelpen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws