Door: Martijn Haas
Misdaad

Het loopt uit de hand in Antwerpen

In de Antwerpse wijk Dam zijn dinsdagavond achttien kogels afgevuurd op een woning in de Rupelstraat. Opnieuw, nadat er...

In de Antwerpse wijk Dam zijn dinsdagavond achttien kogels afgevuurd op een woning in de Rupelstraat. Opnieuw, nadat er enkele dagen daarvoor ook al werd geschoten op een woning. Daarover hadden we toen dit bericht. Het is al de zevende schietpartij in Antwerpen sinds midden december. Iedere keer maken de daders gebruik van zware wapens en een zwaar kaliber munitie.

Kalashnikovs regeren in de straten van de stad aan de Schelde.

Dat gangsters met Russisch oorlogstuig in de Antwerpse woonwijken rondrijden, zorgt voor ongerustheid bij politie en justitie. “Dit gaat uit de hand lopen”, zeggen bronnen bij de Belgische politie, aldus de Gazet van Antwerpen. “We moeten opletten dat dit niet gaat escaleren.”

 
De politie in Antwerpen heeft intussen haar straatcontroles geïntensiveerd. Mogelijk volgen er nog meer maatregelen. Op de achtergrond spelen in Antwerpen een aantal conflicten in het drugsmilieu. Een daarvan betreft de vermissing van de Israëlische Abdelkader Bouker. Een grote gangster, die met ene Mohammed E.H. - wiens huis meermalen is beschoten - een organisatie leidde. 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!