Door: Martijn Haas
Misdaad

Help mee de Sofie Muylle-moordzaak op te lossen (VIDEO)

We volgen deze moordzaak al vanaf het begin. Zie hiero ons eerste stukje. En toch zijn wij, net zo min als de Belgische...

We volgen deze moordzaak al vanaf het begin. Zie hiero ons eerste stukje. En toch zijn wij, net zo min als de Belgische politie sindsdien veel wijzer geworden. In de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vraagt de politie daarom om uit te kijken naar een tiental getuigen die op pas uitgebrachte camerabeelden herkenbaar zijn. Mensen die een idee hebben om wie het gaat worden verzocht zich te melden bij de Belgische politie. Zij zouden mogelijk een beslissende bijdrage kunnen leveren in dit intrigerende moordonderzoek.

Op beelden die afgelopen weken viraal zijn gegaan is te zien hoe Sofie Muylle, gekleed in zwart rokje met nylonkousen, samen met haar vriend W. van het Casino richting een Piano Bar wandelt. Op beelden die later gemaakt zijn is te zien hoe ze langs de dijk van Knokke loopt.

Op die laatste shots zijn verschillende voorbijgangers herkenbaar. De Belgische autoriteiten roepen met name deze personen op om zich te melden omdat ze mogelijk over belangrijke informatie beschikken. Het kan zijn dat ze iets verdachts hebben gezien, maar ze kunnen ook weten hoe Sofie zich op dat moment gedroeg. In totaal gaat het om een tiental potentiële getuigen.

Onder hen ook een man met een blauwe jas die eenzaam rondbanjert in de omgeving van de kust van Knokke. Iemand die al langer de interesse van de politie heeft. De Belgische recherche houdt er rekening mee dat de man mogelijk een illegaal is. Wat de zoektocht bemoeilijkt is dat er nog een drietal andere mensen met een blauwe jas op de camerabeelden te zien zijn. Ook zij worden nu verzocht zich te melden. De afstand tussen de Piano Bar waar Sofie verdween en de plek waar haar lichaam werd aangetroffen, bedraagt een dikke kilometer. Opmerkelijk is dat haar jas ergens onderweg aan het water werd teruggevonden.

Voor de echte fanatici heeft het Nieuwsblad á la Opsporing Verzocht stills gemaakt met foto's van 'de man met de blauwe jas' en andere getuigen, zoals 'de twee meisjes'.

Bekijk hier het filmpje en rechercheer mee met de Belgen en help deze moordzaak op te lossen. Start het filmpje vanaf seconde 46.  

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws