Door: Martijn Haas
Misdaad

Grote speuractie naar Hans Martens en Piet Hölskens

De politie is maandagochtend in De Brink in Liessel begonnen aan een grote zoektocht naar twee begin twintigers van wie sinds 1974 niets meer vernomen is.

Ze zaten beiden in de popgroep Nebula, bekend in Brabant. Sinds 1974 zijn de twee mannen vermist. Hans Martens en Piet Hölskens hadden nog een leven voor zich. Mogelijk speelt een relatiedrama een rol. De zoektocht volgt op informatie die eerst in 2012 en later eind 2017 bij de politie binnenkwam.

Misdrijf

De politie gaat ervan uit dat de beide jongemannen door een misdrijf om het leven zijn gebracht. Voor de politie gaat het formeel niet om een moord-, maar om een vermissing.

Zoekactie

Het is voor het eerst sinds de verdwijning van het tweetal op 16 maart 1974 dat de politie een grote zoekactie op touw zet. De vermiste mannen bezochten een aantal kroegen in de omgeving van Deurne, waaronder de ZanziBar. Ze verlieten dat café om drie uur ’s nachts. Sindsdien zijn ze nooit meer gezien. Dat er nu een locatie op het oog is, is te danken aan onderzoek van Judith Houben van het particuliere recherchebureau Centaur dat de voorbije twee jaar met veel getuigen heeft gesproken maar ook met de mogelijke dader.


Vrienden zamelen geld in voor afscheid Orlando
Lees ook:
Vrienden zamelen geld in voor afscheid Orlando
De dode 17-jarige jongen Orlando Boldewijn moet een goed afscheid krijgen vinden zijn vrienden. Daarom zamelen ze nu geld in om hem via een mooie herinnering levend te houden.