Door: Martijn Haas
Misdaad

Gurmeet Ram Rahim Singh knettergek en levensgevaarlijk (VIDEO)

De hier in Nederland vrijwel onbekende Guru Ram Rahim Singh is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor verkrachti...

De hier in Nederland vrijwel onbekende Guru Ram Rahim Singh is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor verkrachting van zijn volgelingen. Deze seksuele perverseling heeft jarenlang ongestoord zijn gang kunnen gaan. 

De Indiase religieuze leider is recent 'ontmaskerd' door een van zijn verkrachtings-slachtoffers. Zij tekende de handelingen die hij met haar had gepleegd op, en deze belandde in de handen van de recherche. Zo schreef ze ondermeer dat de goeroe bepaalde volgelingen gecastreerd zou hebben. In totaal zou hij meer dan honderden, voornamelijk jonge vrouwen betast en belaagd hebben, soms uitmondend in woeste seksuele agressie. Meestal nodigde hij de vrouwen uit in zijn hut, waar hij televisie zat te kijken met een revolver aan zijn zijde. Zijn slachtoffers kregen te horen dat hij hen als 'zijn bezit' beschouwde. Zodra ze zouden tegenspartelen zou hij de familie van deze vrouwen laten ombrengen. 

Dat het vijftien jaar heeft geduurd voordat de goeroe veroordeeld kon worden heeft alles te maken met de politieke macht die deze hindu-priester bezit. Niet lang geleden is hij door een toonaangevend tijdschrift nog benoemd als een van de honderd meest invloedrijke personen in India. Dat verklaart ook de enorme volksopstand die losbrak nadat Gurmeet Singh afgelopen vrijdag veroordeeld werd tot een lange vrijheidsberovende straf. Zijn gevolg van duizenden kwam in verzet tegen de autoriteiten in de deelstaat Punjab. De politie greep hard in. Daarbij kwamen meer dan dertig personen om het leven.

 

De 49-jarige Indiase goeroe is veroordeeld voor twee verkrachtingszaken uit 2002. Hij moet nu tien jaar zitten. 

De goeroe is - zoals gezegd - een bekend persoon in India. Hij treedt op in films, en dit jaar zou 'zijn' jaar worden met een Bollywood-productie waarin het allemaal helemaal om hem zou draaien: MSG. Ofwel: Messenger of God. Ook zou hij doneren aan ziekenhuizen en grote acties hebben opgezet, voor ondermeer diabetes-patiënten. Manifestaties die door hun omvang regelmatig het Guiness Book Of Records haalden.

Hoewel de man in zijn dagelijkse praktijk geweldloosheid predikt is hij gelinkt aan een militante groepering die verzet pleegt in de deelstaat Punjab. 

Net als andere Indiase guru's bezat deze religieuze figuur nogal wat 'aardse' materiële zaken, zoals meer dan honderd auto's. Zodra er een leuke nieuwe Bentley op de markt kwam, of een Bugatti, dan was Gurmeet Ram Rahim Singh er als eerste bij om er een aan te schaffen.