Door: Y.M. Osterloh
Misdaad

Goed boek! Al Capone: leven, legende en nalatenschap

Wat kun je nog schrijven over de maffiaman wiens leven al zo vaak beschreven en verfilmd is? In 1899 is hij geboren in...

Wat kun je nog schrijven over de maffiaman wiens leven al zo vaak beschreven en verfilmd is?

In 1899 is hij geboren in New York uit het huwelijk van de twee Italiaanse immigranten Gabriele Capone en zijn vrouw Teresina Raiola. Tijdens de drooglegging (1919-1933) en de crisis van de jaren 30 van de vorige eeuw speelde ‘Scarface’, zoals zijn bijnaam luidde door het litteken op zijn wang, een enorme rol in de misdaad van de VS. Hij baatte casino’s uit, zat in de prostitutie en dreef illegale handel in alcohol. Maar veroordeeld worden daarvoor, ho maar. Dat gebeurde uiteindelijk op basis van belastingfraude.

Lees hier meer misdaadnieuws

Overigens is dat een route die de Nederlandse overheid heden ten dage ook nog steeds gebruikt tegen criminelen: als ze niet voor hun daden gepakt kunnen worden, dan maar op belastinggronden. Het bijzondere aan deze biografie van Deirdre Blair is dat er ook veel familieleden geïnterviewd zijn. Toch wel weer een goede toevoeging aan uw crime-bibliotheek. Voor bijna dertig euro te koop in de winkel. Veel geld, maar ook wel weer meer dan 400 pagina’s.

Een bijdrage van onze redacteur Vico Olling.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws