Door: Martijn Haas
Misdaad

Gezochte TBS'er aangehouden in Rotterdam

Hij heeft inmiddels twee roofovervallen gepleegd, en ondertussen het falen van de beveiliging van zijn verblijf aangetoo...

Hij heeft inmiddels twee roofovervallen gepleegd, en ondertussen het falen van de beveiliging van zijn verblijf aangetoond. Maar 'gelukkig' zit hij weer vast.

In Rotterdam is gisteren een TBS'er aangehouden die al enige dagen op vrije voeten was, sinds 17 augustus om precies te zijn. De man verbleef in de Nijmeegse De Pompekliniek in verband een diefstal met geweld en vier afpersingen. Tijdens een eerdere onttrekking in januari 2016 heeft hij een diefstal met geweld gepleegd, tijdens verlof. Hiervoor is hij inmiddels veroordeeld.

Was hij moeilijk te vinden? Niet echt, zo lijkt het. De TBS'er liep door de straten van Rotterdam met zijn hand aan een fiets. Een politiemedewerker herkende hem, daarna volgde nog even een korte achtervolging, en daarna is de persoon aangehouden en ingesloten. Bij zijn aanhouding is een mes aangetroffen dat verstopt zat tegen de zijbeugel, vlakbij de spaken van de fiets.

De man heeft op donderdag 24 en zondag 27 augustus jl., onder bedreiging van een mes, een winkel in Veenendaal en een winkel in Hoogvliet overvallen. Daarbij is niemand gewond geraakt.

FASTNL (Fugitive Active Search Team Nederland) richt zich op het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen. Daaronder worden onvindbare personen verstaan die nog een gevangenisstraf van meer dan 300 dagen moeten uitzitten. Maar ook ontsnapte gedetineerden, TBS’ers en PIJ’ers, inclusief zij die niet van onbegeleid verlof zijn teruggekeerd.

Kijk goed, dan zie je het mes zitten.