Door: Martijn Haas
Misdaad

Genoeg coke om hoofdstedelijk nachtleven maandenlang draaiende te houden

De Colombiaanse douane heeft eens goed de jackpot geslagen. Op 2 april pikte de de anti-narcoticabrigade in de havenstad...

De Colombiaanse douane heeft eens goed de jackpot geslagen. Op 2 april pikte de de anti-narcoticabrigade in de havenstad Barranquilla 6 ton aan coke in. Deze hoeveelheid was bestemd voor Europa. En zoals gebruikelijk is de partij getoond aan de media. Wie de enorme partij ziet zal zich beseffen dat dit genoeg is om het nachtleven van een stad als Amsterdam maandenlang 'aan de praat' te houden. 

Deze hoeveelheid marcheerkruid was op transport gezet door de Clan del Golfo, een van de grootste cocaïnekartels van Colombia, waarover de 'papieren Panorama' binnenkort een grote 'inside-story' gaat publiceren.

De bestemming was de haven van Algeciras op het zuidelijkste puntje van Spanje, bij Gibraltar. De doelgroep zal zich daarom in Spanje hebben bevonden, al worden dergelijke partijen ook vaak nog verder verscheept richting onze contreien en Groot-Brittannië, zo leert de ervaring.

Zes ton coke is veel, zelfs voor Colombiaanse begrippen. Dat zulke enorme partijen op de boot naar Europa gaan heeft er alles mee te maken dat er nogal wat partijen liggen opgeslagen, zo niet 'liggen te verschimmelen', zo laat een insider Panorama weten. De verschillende drugsclans in het land produceren geweldig veel, nu pogingen van de Colombiaanse justitie dergelijke handel te bestrijden hand in hand gaan met corruptie binnen de Colombiaanse overheid. 

Lees hier het verhaal dat we afgelopen weekeinde hadden over een partij coke met een Messi-afbeelding erop.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws