Door: Martijn Haas
Misdaad

Gemeente koopt huis van gedetineerde Corin D. (UPDATE)

Met enige bombarie heeft de gemeente Tilburg bekend gemaakt dat de woning van No Surrender-kopstuk Corin D. is aangekoch...

Met enige bombarie heeft de gemeente Tilburg bekend gemaakt dat de woning van No Surrender-kopstuk Corin D. is aangekocht. Deze MC'er zit op dit moment vast in verband met een deelonderzoek in het Trefpunt-dossier. Dat draait om de bijeenkomsten van xtc- en speedhandelaren in Best, in een bedrijf genaamd Party King. Een van de mannen met wie D. terecht zou hebben moeten staan - Leon Villevooije - is begin dit jaar dood terug gevonden in een uitgebrande auto, nabij Tilburg.

De gemeente kocht begin deze maand de woning aan de Don Sartostraat 1, tot vorig jaar het woonadres van vermeend 'beroepscrimineel' Corin D.

De nu gedetineerde verdachte raakte eind vorig jaar zijn huis kwijt omdat hij naar verluid de hypotheek niet meer kon betalen, zo melden diverse media. Geïnspireerd door een Italiaans voorbeeld besloot burgemeester Noordanus de woning te kopen. Want ook op Sicilië koopt de overheid vastgoed op van maffia om er goede dingen mee te doen. Vanaf juni worden er vrijwilligers gestationeerd die gratis klusjes gaan doen voor de mensen in de volksbuurt Broekhoven, waar het wantrouwen tegen de overheid volgens sommigen al tientallen jaren de pan uitrijst. 

Corin D. is geportretteerd in het boek De Achterkant van Nederland. Hij is een bekend gezicht in de Tilburgse Vogeltjesbuurt waar hij een sportschooltje zou hebben opgericht. In het boek komt Corin naar voren als een doorgewinterde crimineel die echter een goed hart heeft voor zijn kinderen en andere jongeren in zijn wijk. Kennelijk wil de gemeente Tilburg met deze symbolische aankoop juist dat beeld aanvechten.

Noot redactie: gisteren plaatsen wij een verkeerde foto van Corin. Onze excuses daarvoor aan de betrokkenen. De basis voor onze vergissing ligt in onderstaande foto waarop waarop Corin geheel rechts staat afgebeeld (gebalkt). We hebben een eerder fotobijschrift simpelweg verkeerd geïnterpreteerd. Die foto troffen wij aan in deze publicatie

De zaak waarin Corin verdacht is wordt later dit jaar vervolgd.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws