Door: Martijn Haas
Misdaad

Frank de Tank leeft het leven als uit een actiefilm

Lekker scheuren op het racecircuit van Zandvoort. Gewoon omdat het kan. Omdat het fijn is om al die pk's die je onder je...

Lekker scheuren op het racecircuit van Zandvoort. Gewoon omdat het kan. Omdat het fijn is om al die pk's die je onder je kloten hebt hangen eens flink te laten loeien. 

De flamboyante Belgische drugshandelaar Frank V. weet heel goed wat het leven mooi maakt. En daar schaamt hij zich ook niet voor getuige de spreuk die hij bovenaan zijn Facebook-pagina heeft staan: "Ik werd geboren zonder het te vragen. En ik zal sterven zonder het te willen. Dus laat me minstens leven zoals ik het wil. Ik ben hier niet op de wereld om te zijn hoe anderen het willen. En als je mij niet graag hebt, schrijf dan alles wat er je niet bevalt aan mij op een briefje. Vouw het helemaal op. En steek het in je gat. Want het interesseert mij geen REET. Wat je van mij denkt. My Life. My Rules."

Toe maar. Maar dat Frank De Tank weet waarover hij spreekt werd begin dit jaar duidelijk. Andere criminelen beschieten zijn woning in het Belgische Sint Job in't Goor. Kennelijk om hem duidelijk te maken dat hij moet opletten. De beschieting maakt deel uit van een langere serie onderwereldaanslagen in Antwerpen, die wij hebben doorgelicht in het Panorama coververhaal over Antwerpen. Zie hier.

Kort daarna is Frank vast gezet op verdenking van drugshandel. Samen met hem zijn ook enkele anderen opgepakt, onder wie de minstens even flamboyante Avi K., waarover wij ook al eerder schreven. Zie hier.

De Gazet van Antwerpen heeft vandaag een lang verhaal over Frank. Zie hier. Een verhaal dat leest als een film en waarin ondermeer het lidmaatschap va Frank aan de orde komt van een raceclub genaamd de Antwerpen Expendables, geïnspireerd door de filmcyclus met Sylvester Stallone natuurlijk.

Maar ook andere films dienen ter inspiratie. Zo rijden Frank en zijn vrienden graag als de acteurs van The Fast and The Furious over de openbare weg. Hier een recente foto van Frank met een van zijn wagens. Eigenlijk zouden wij ook wel Frank willen zijn, maar ook wij weten: alleen echte Frank's zijn de Frank's in deze wereld en de rest staat aan de zijkant van de weg te kijken.