Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Footballspeler Aaron Hernandez pleegt zelfmoord in gevangenis

Autoriteiten in de Amerikaanse staat Massachussets hebben verklaard dat voormalig NFL-ster Aaron Hernandez deze morgen z...

Autoriteiten in de Amerikaanse staat Massachussets hebben verklaard dat voormalig NFL-ster Aaron Hernandez deze morgen zelfmoord heeft gepleegd. Hij heeft zichzelf met een laken opgehangen in zijn gevangeniscel. Hernandez was 27 jaar oud. Zijn dood is in het ziekenhuis vastgesteld, waar hij naartoe was vervoerd na zijn suïcidepoging.

Laken

De ster van de New England Patriots is overleden in het Umass Memorial Health Alliance-ziekenhuis in de stad Leominster. Hernandez zat tot gisteren vast in een afgezonderde afdeling van een penitentiaire inrichting in de stad Shirley. Hij heeft een laken aan zijn celraam geknoopt en zich daarmee opgehangen. Zijn celdeur was gebarricadeerd met enkele andere spullen die hij in zijn cel had.

Hernandez zat een levenslange straf uit voor het opdracht geven tot moord op American Football-speler Odin Lloyd. Hij was deze week vrijgesproken in een andere dubbele moordzaak

Marihuana-deal

De loopbaan van Hernandez neemt een vlucht als hij in 2010, komende uit Florida, voor de New England Patriots gaat spelen. Op 26 juni 2013 wordt Hernandez gearresteerd voor de moord op Odin Lloyd. In 2015 wordt Hernandez hij veroordeeld voor deze moord, alsmede veroordeeld voor wapenbezit. Het motief voor de moord is altijd wat vaag gebleven. Lloyd zou hebben gedate met een zus van de vriendin van Hernandez. Ook zou hij ruzie hebben gehad met Hernandez over een marihuana-deal. Hernandez zou bekend hebben gestaan vanwege zijn korte lontje.

Vrijspraak

In 2012 zou Hernandez de twee Kaapverdiaanse drugdealers Daniel de Abreu en Safiro Furtado hebben vermoord. Maar eerder deze week werd hij in een rechtszaak die hierover ging voor deze slachtpartij vrijgesproken. Ook hier zou het motief een conflict in de drugshandel zijn geweest. Hernandez werd wel veroordeeld voor wapenbezit, en kreeg hiervoor een straf van vijf jaar gevangenisstraf, bovenop zijn levenslange gevangenisstraf. Hernandez was zeer geëmotioneerd tijdens de uitspraak van de rechter in deze zaak. Hij had tot aan zijn dood een vriendin, en de steun van familie en vrienden.