Door: Jeroen Kraak Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
1

Engelsen waarschuwen voor stelende prostituees in Sunny Beach

Sunny Beach in Bulgarije is een vakantieoord dat steeds populairder wordt bij toeristen doordat het zeer goedkoop is. Di...

Sunny Beach in Bulgarije is een vakantieoord dat steeds populairder wordt bij toeristen doordat het zeer goedkoop is. Die toestroom trekt ook criminelen aan.

Het Engelse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat prostituees, hun pooiers en dieven buitenlanders als slachtoffer kiezen. ‘Prostitutie is in Bulgarije niet illegaal, maar we hebben daarbij verschillende meldingen gehad van zakkenrollen en mishandelingen van Engelsen door de dames van lichte zeden en hun gevolg’, schrijven de Engelsen op hun site.

Bovendien zouden toeristen worden opgelicht in stripclubs in de Bulgaarse steden Sofia, Bansko, Borovets en Sunny Beach. De schade kan oplopen in honderden euro’s, waarbij slachtoffers die niet willen betalen ernstig bedreigd worden.

Maar niet alleen in het sekscircuit is het oppassen. Ook zijn er meldingen van taxichauffeurs die stelen, bedreigen en mensen oplichten. 

Het toepasselijke advies van het ministerie is dan ook om waakzaam te zijn en goed op je spullen te passen. Ga je naar Bulgarije? Geniet dus vooral en let op jouw eigendommen!