Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Een nacht vol brandstichting in Amsterdam-Noord

Amsterdam Noord heeft een roerige nacht beleefd. Overal in het stadsdeel gingen personenauto's in de fik. Er lijkt...

Amsterdam Noord heeft een roerige nacht beleefd. Overal in het stadsdeel gingen personenauto's in de fik. Er lijkt geen einde te komen aan de autobranden in Amsterdam-Noord. De politie zegt niet te weten wie er achter zit, maar het is zeker niet de eerste keer dit jaar dat er in het noorden van de hoofdstad wagens uitbranden.

Men gaat wel uit van brandstichting, en vannacht zou een dieptriest record zijn bereikt: het was de 25ste autobrand dit jaar. Het lijkt Palermo wel!

Bij twee verschillende brandstichtingen gingen vannacht drie auto's verloren. Het grootst was de schade op de Heimansweg. Hier werd rond 4.30 uur brand gesticht in een geparkeerde wagen die al snel in lichterlaaie stond. Het vuur sloeg over naar een andere auto die ook in vlammen opging. 

Vorige week nog was een geparkeerde taxi het doelwit van brandstichting. En nee, er is nog niemand aangehouden, ook niet voor de vorige branden. Misschien eens kijken wie er telkens terpentine-, of spiritusbussen koopt bij de bouwhandel?

Caption