Door: Martijn Haas
Misdaad

Een döner graag met alles erop en eraan...

Een veertienjarige jongen uit Zandvoort is in de nacht van donderdag op vrijdag met de auto van zijn ouders een kebabzaa...

Een veertienjarige jongen uit Zandvoort is in de nacht van donderdag op vrijdag met de auto van zijn ouders een kebabzaak in zijn woonplaats binnengereden. Een medewerker van het restaurant raakte daarbij gewond. Aan de crash ging een achtervolging door de politie vooraf.
De jonge automobilist viel op door zijn roekeloze rijgedrag. Toen de politie een stopteken wilde geven, reageerde hij als een gebeten hond en ging er vandoor. Op de Zeestraat verloor hij de macht over het stuur waarna hij via een plantenbak, een geparkeerde scooter en een terras de kebabzaak binnenreed. 
Een medewerker moest over de toonbank springen om niet gewond te raken; dat gebeurde uiteindelijk toch omdat hij in een trapgat donderde. Andere klanten, die net hun tanden in een broodje kalfsdöner hadden gezet, schrokken zich evenzeer rot. De tiener en een passagier wisten te ontsnappen, maar de politie kon de veertienjarige snel oppakken. De andere passagier wordt nog gezocht.