Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Echtpaar vermoordde vermoedelijk moeder om baby te stelen

Een bizarre moordzaak in de Verenigde Staten. Een vrouw die acht maanden zwanger was, is vermoedelijk bruut vermoor...

Een bizarre moordzaak in de Verenigde Staten. Een vrouw die acht maanden zwanger was, is vermoedelijk bruut vermoord door een echtpaar, die het hadden voorzien op haar baby.

De vrouw werd gevonden door kayakkers in de Rode Rivier in Noord Dakota. Het lichaam was omhuld met plastic en ducttape en lag vast bij een boomstam in de rivier, meldt New York Daily News. Een uur later kon de politie identificeren dat het ging om Savanna LaFontaine Greywind. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend, maar politiechef David Todd zei dat de vrouw slachtoffer was van een 'kwaadaardige daad'. 

Baby gevonden

De vrouw was al een aantal dagen vermist toen de politie bij haar buren een huiszoeking deed. Bij Brooke Crews (38) en vriend William Hoehn (32) werd een pasgeboren baby aangetroffen die niet van hen was. Die is gelijk meegenomen naar een ziekenhuis om het te verzorgen. Er werd ook DNA afgenomen om te kijken wie de moeder van het kind was. Crews heeft al bevestigd dat de baby van Greywind was.

Crews claimt de baby te hebben gekregen van Greywind, terwijl Hoehn een andere verklaring gaf. Hij kwam naar eigen zeggen thuis en vond toen bloedsporen in de badkamer. Bovendien vond hij bloederige schoenen en handdoeken in de vuilnis. Crews zou tegen hem gezegd hebben dat dit hun nieuwe baby was.

De twee konden al een aanklacht voor ontvoering tegemoet zien, maar daar komt waarschijnlijk moord bij, als blijkt dat de vermoedens kloppen.