Door: Martijn Haas
Misdaad

Drugshandel op de Veluwe in Hattem

Hattem kennen we als een landelijke gemeente aan de noordrand van de Veluwe. Daar, op een steenworp van de IJssel, staat...

Hattem kennen we als een landelijke gemeente aan de noordrand van de Veluwe. Daar, op een steenworp van de IJssel, staat niet alleen het Anton Pieckmuseum, maar ook de grote machtige Sint Andreas-kerk. Sinds kort volgen we de wijkagent van Hattem op Twitter, Hier. Want niets is wat het lijkt in deze op het oog rustieke woonplaats. Vroeger kwam een gemeente als Hattem alleen in het nieuws bij hoogwaterstand, of als er een hert was ontsnapt uit Nationaal Park de Veluwe.

Invallen

Vandaag de dag ligt alles anders, en is zelfs op het platteland van Hattem volop drugshandel gaande. Althans, als we mogen afgaan op de meest recente politieberichten. Zo blijkt dat de politie meerdere invallen heeft gedaan bij woningen in Hattem in  de periode eind januari tot haf februari. Dit na aanleiding van een eerdere woninginval waarbij meerdere personen werden aangehouden voor het bezit en het verhandelen van drugs. In deze woning trof de politie 52 gram amfetamine, 30 xtc-pillen en 250 milliliter ghb. Twee van de oppakte verdachten worden sindsdien vervolgd vanwege de handel in drugs. Drie van deze groep krijgen justitie achter zich aan vanwege het bezit van de drugs.

Tweede en derde arrestatie

Maar dat was dus nog niet het enige. Ietsje later ving de politie weer raak, opnieuw in de gemeente Hattem. Bij deze tweede inval had een bewoner 150 ghb en drie xtc-pillen in zijn bezit.En nog weer later vond ook een derde inval plaats. Ook weer in Hattem. Bij deze derde inval is verdachte aangehouden die handelde in party-pillen. Bij hem werden in totaal 60 xtc-pillen aangetroffen en ook hij wordt vervolgd vanwege handel in harddrugs.

Dode vrouw

Het is enorm oppassen geblazen om ook de dood van een 30-jarige vrouw in de bossen bij Hattem, afgelopen zondag, toe te schrijven aan de meest recente ontwikkelingen in de lokale drugshandel. Maar geheel uitgesloten kan het ook weer niet. De politie Gelderland meldt dat zij deze vrouw zondagochtend heeft aangetroffen aan de rand van een bosrijk gebied aan de Hattemse Wapenveldermolenweg. Of het hier zou gaan om een misdrijf moet forensisch onderzoek uitwijzen. In de buurt van het stoffelijk overschot werd een rode BH en een tas gevonden, die mogelijk aan de vrouw hebben toebehoord.

Onze collega HJK vermoedt dat ook een woningoverval mogelijk een rol kan spelen. Lees hier.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws