Door: Martijn Haas
Misdaad

Doet de Australische kingpin John Ibrahim zaken met Nederland?

Nu het zaterdag is, is het goed om even terug te kijken op de week. Wat was nu het grootste nieuws/ Wel, in misdaadkring...

Nu het zaterdag is, is het goed om even terug te kijken op de week. Wat was nu het grootste nieuws/ Wel, in misdaadkringen is de arrestatie van drie mannen in Utrecht en Huizen toch wel als een bom ingeslagen. Zij zouden betrokken zijn bij een groot transport van synthetische drugs als MDMA en chrystal meth naar Australië. Hierbij zijn afgelopen week ook twee bekende Australische criminelen opgepakt, de gebroeders Fadi en Michael Ibrahim. Deze twee mannen van Libanese afkomst zijn op hun beurt weer broers van de nog bekendere John Ibrahim. Dat is echt een topper in de onderwereld van Sydney, en hij zou diverse nachtclubs bezitten. Hij werd door een Australische onderzoekscommissie al gedurende de jaren negentig 'het leven en het bloed binnen de georganiseerde misdaad in Sydney' genoemd.

Wat de pers niet gehaald heeft in Nederland is dat bij deze arrestatiegolf ook de vriendin van John Ibrahim is opgepakt. Dat is het model Sarah Budge. Zij zou bij haar arrestatie een Glock op zak hebben gehad. Kort daarna is ze weer vrijgelaten.

Sarah Budge

Waarom wel al deze familieleden zijn opgepakt, maar de grote baas niet, is een raadsel. Misschien heeft John Ibrahim geen directe sporen achtergelaten bij de drugstransporten die zijn broers nu worden aangewreven. Hij zelf beweert al jaren niets meer met drugs van doen te hebben.

Niet voor het eerst moeten we wel constateren dat de drugs, die dus ogenschijnlijk in Nederlandse labs wordt gebrouwen zijn weg over de wereld vindt, tot in de jetsetkringen van Kings Cross, de nachtclub-area van Sydney.

Budge en Ibrahim feestend in Ibiza

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws