Door: Martijn Haas
Misdaad

Dit kun je allemaal met een tasergun doen (VIDEO)

Nee, ze hadden het zo niet bedoeld. Beeldmateriaal is opgedoken van een tiener die door drie politiemannen in bedwang wo...

Nee, ze hadden het zo niet bedoeld. Beeldmateriaal is opgedoken van een tiener die door drie politiemannen in bedwang wordt gehouden, terwijl ze hem een taser toedienen. De vastgehouden man is op dat moment zojuist gearresteerd op basis van drugs- en wapen bezit. En op de een of andere manier verzet hij zich zodanig dat de agenten hem met de taser willen laten 'kalmeren'. Het resultaat doet ons aan Johnny Rotten in zijn hoogtijdagen denken.

De drie overheidsdienaren zijn tijdelijk geschorst nu deze beelden voor grote ophef hebben gezorgd in de Verenigde Staten. Terwijl ze hem onder handen namen schijnen de mannen in het uniform dingen te hebben geroepen als: "We gaan hiermee door totdat de batterij op is." Een ander roept: "Stoppen met tegenspartelen gast!" Het een en ander heeft zich afgespeeld in de Cheatham County Jail, een gevangenis bij een politiebureau in de zuidelijke staat Tennessee.

Het toegetakelde slachtoffer, Jordan (18), zegt zelf met zo'n veertig stoten te zijn geraakt. Hij heeft van vrijwel iedere aanraking met de Taser een blauwe plek gekregen. Het hele incident heeft zo'n drie uur geduurd. Al die tijd is Jordan vastgebonden geweest in een stoel, in een dwangbuis, met extra veiligheidsgespen aangebonden. Onderwijl riep hij almaar: "Ik wil dood, ik wil dood!"

Jordan heeft nu een officiële klacht in gediend, vanwege de wijze waarop hij behandeld is. Er is door toedoen van zijn advocaat een rapport opgesteld waarin de hele toedracht in kaart is gebracht. Daaruit blijkt dat de agenten de arrestant vier keer serieus is aangeraakt met de taser, ieder vijftig seconden lang; en dat daarbij vooral op zijn buik en benen is gericht. Twee officieren houden Jordan vast, terwijl de derde het elektrische stroomstoot-apparaat bediend.

De lokale sherrif heeft zijn excuses aangeboden, de mannen op non actief gesteld, en zijn hulp bij het onderzoek aan geboden.

Ondertussen gaat de taser-behandeling van Norris viraal.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws