Door: Martijn Haas
Misdaad

Dieven gappen voor miljoenen juwelen via gat in de muur

Een gat. Meer was er niet voor nodig. Drie criminelen slaagden er op 10 juli in een sieraden-winkel te bestelen in de st...

Een gat. Meer was er niet voor nodig. Drie criminelen slaagden er op 10 juli in een sieraden-winkel te bestelen in de stad Londen. De juwelenrovers zijn vastgelegd op camerabeelden. Dus de zoektocht naar deze mannen zou iets moeten kunnen opleveren - en dat dat voorlopig nog niet het geval is, is reden voor de politie in Engeland om er opnieuw aandacht aan te geven.

Het interieur na de beroving

Wat vooral opviel bij het onderzoek van de politie nadien: de boeven hebben gebruik gemaakt van een door hen zelf aangebracht gat in de muur. Via die weg zijn ze het pand binnen gekomen, waarna ze via een muur achter het pand weer zijn weg geklauterd.

De buit bedraagt 1,8 miljoen Britse ponden. Wat de mannen mee hebben genomen zullen ze echt niet zelf gaan dragen, vermoeden we. Maar mooi is het wel: ringen, oorbellen, armbanden, allemaal met ingelegde diamanten en andere edelstenen.

En ze namen de tijd ervoor. De dieven die bij hun inbraak handschoenen droegen, verbleven in totaal drie uur lang in de winkel. Het verbaast de autoriteiten nog altijd dat de mannen niet meteen opgemerkt zijn, aangezien hun werkzaamheden de nodige kabaal moeten hebben gemaakt. Vermoed wordt dat er toch een slordige 20 minuten voor nodig zijn geweest om dit gat te forceren.

De winkel Joyalukkas ligt in een prestigieus shopping-gebied genaamd Forest Gate. De eigenaren claimen een publiek van miljoenen te bereiken via aan de toonbank- en onlineverkoop. Veel bekende Bollywoodsterren dragen de spulletjes van deze zaak.

De politie in Londen is op zoek naar mensen die de dieven herkennen, ook wil men weten of mensen deze mannen recentelijk nog ergens hebben gezien.

De drie dieven