Door: Martijn Haas
Misdaad

Dennis Struijk geliquideerd in Best

He had it coming. R.I.P. Dennis Struijk. De Brabander is gisterenavond om 23.00 uur geliquideerd in Best. Het was...

He had it coming. R.I.P. Dennis Struijk. De Brabander is gisterenavond om 23.00 uur geliquideerd in Best. Het was niet voor het eerst dat anderen poogden zijn leven te beroven. Vorig jaar augustus nog belandde hij in het ziekenhuis alsgevolg van vuurwapengeweld. En daarvoor was het ook al zo vele malen bijna raak, zoals die keer in juni 2015 in Helmond. En al in 2010 is er een poging tot ontvoering op hem ondernomen waarbij een pistool op zijn hoofd werd gezet.

Van de daders is sinds de beschieting gisterenavond niets meer vernomen. Er is wel een uitgebrande auto terug gevonden in Son en Breugel. Struijk zou vandaag een afspraak hebben met zijn advocaat Marcel Heuvelmans, meldt Omroep Brabant. Die zegt geschrokken te zijn van het nieuws. Volgens vrienden en familie leefde het dodelijk getroffen slachtoffer al jaren in volledige paranoia over zijn situatie. Feitelijk kon Dennis niet meer als vrij man over straat en moest hij bij iedere beweging die hij buiten zijn deur maakte over zijn schouders blijven kijken. Hij had zelfs enige tijd een gebiedsverbod en kon daarom niet eens naar zijn eigen woning toe.

Wat de reden kan zijn dat hij zo in de vuurlinie lag, daarover wordt enkel gespeculeerd. Meerdere media melden dat hij al langer betrokken was bij een conflict in het drugsmilieu. Martin Kok's Vlinderscrime - nu niet meer online, en niet altijd even betrouwbaar maar soms toch met echt nieuws uit de onderwereld - meldde twee jaar geleden dat Struijk betrokken zou zijn bij een witwastraject van 200.000 euro. Maar evengoed kan er iets heel anders gespeeld hebben. Diezelfde site meldde ook dat Struijk betrokken zou zijn bij de vereffening van een grote partij gestolen drugs en dat hij ook betrokken zou zijn bij ripdeals. Een levensgevaarlijk bestaan dus, als dat allemaal waar is.

Beelden van vandaag:

Beelden uit 2015: