Door: Martijn Haas
Misdaad

Delftenaar Piet pronk overleden

Misdaadjournalist meldde gisterenavond al dat Piet Pronk is overleden. De aanleiding zou zelfmoord zijn. Over deze legen...

Misdaadjournalist meldde gisterenavond al dat Piet Pronk is overleden. De aanleiding zou zelfmoord zijn. Over deze legendarische crimineel - en Satudarah-MC-president - hebben we een dossier bij gehouden. Dat kunt u hier terug vinden. Mocht u geïnteresseerd zijn, lees dan vooral dat stuk.

Pronk was een van de gezichten van de Delftse onderwereld. De afgelopen jaren kwam Piet vooral in het nieuws als voorman van het Delftse Satudarah-chapter, zoals hier, en hier. Of hij onlangs nog betrokken was bij de motorvereniging is niet helemaal duidelijk.

Een citaat uit de Delft op Zondag: Saudarah Malos wil zich volgens Pronk en de andere oprichters focussen op lieden die in de maatschappij geen tweede kans krijgen. “In Delft gebeurt te weinig voor mensen met een slechte achtergrond”, vindt Pronk. “Wij willen hen begeleiden, met ze sporten en via ons grote netwerk kunnen we ze aan werk helpen.” Satudarah heeft in Nederland alleen al ruim 3600 leden. Pronk: “Wij staan voor respect en broederschap. Mensen die in het verleden fouten hebben gemaakt krijgen bij ons een tweede kans om iets van hun leven te maken. In de maatschappij niet, maar bij ons wel.”

Drie jaar geleden is "Piet P." nog veroordeeld geweest tot een celstraf van zes maanden voor het afpersen van een snackbarhouder. Zie hier. De rijk getatoeëerde MC'er beweerde zelf inmiddels zijn criminele verleden achter zich te hebben gelaten.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws