Door: Martijn Haas
Misdaad

De krokodillenbende staat terecht (VIDEO)

Van coke, speed, MDMA, GHB, Miauw miauw tot chrystal meth. De krokodillenbende dealde in alles. De klant was koning...

Van coke, speed, MDMA, GHB, Miauw miauw tot chrystal meth. De krokodillenbende dealde in alles. De klant was koning. Vandaag staan een tiental personen uit Amsterdam en Almere terecht voor grootschalige handel in drugs en het witwassen van het daarmee verdiende geld. Het gaat om zeven mannen en drie vrouwen, waaronder drie 'koppeltjes' uit Amsterdam-Zuidoost.

Dat de groepering nu in de volksmond 'De Krokodillenbende' wordt genoemd, is omdat justitie een groot geldbedrag - ter waarde van 200.000 euro - vond op een locatie die werd bewaakt door deze beestjes met de grote bek. De dieren zouden worden onderhouden door 'reptielenman Ferry', een voormalige circusmedewerker die nu wordt verweten dat hij zich zou hebben schuldig gemaakt aan witwassen. Het geldbedrag was in koffers gestasht in een loods waarvoor hij de krokodillen had geplaatst. Reptielenman Ferry werd ook wel de Amsterdamse Steve Irwin genoemd. Naar de reeds overleden dierenfilmer from down under.

De criminele organisatie zou zich van 1 januari 2015 tot hun aanhouding op 23 februari vorig jaar hebben beziggehouden met grootschalige drugshandel. De groep richtte zich op het bereiden, bewerken, vervoeren en verkopen van grote hoeveelheden cocaïne, XTC, GHB, speed en Crystal Meth. Van die laatste drug werd bij een inval een hoeveelheid gevonden ter waarde van ruim een half miljoen euro.

Er is veel pers aanwezig bij deze opzienbarende zaak. Meerdere verslaggevers doen vanaf Twitter hun verhaal. Zo lezen we dat drugsgeld werd geïnvesteerd in auto's en sieraden. Pakketjes werden tot in Antwerpen en Brussel bezorgd door een speciale koerier, die overigens zegt dat hij in de drugshandel ging om te kijken of zijn zoon er gevaar mee liep (jaja...). De drugs werden veelal vanuit woningen klaargezet, van waaruit koeriers ermee konden gaan rijden. 

Een van de afnemers - een fanatiek GHB-gebruiker - is tot 9 keer afgevoerd met een ambulance. Ja de leden van deze organisatie hadden wel door dat het gevaarlijk spul was wat ze verkochten. Er kwamen brandplekken van op de kast waar ze eens wat spul hadden neergelegd.

De zitting is nog niet afgelopen, waarschijnlijk zullen er strafeisen van een paar maanden tot een paar jaar uit voortvloeien.

 Filmpje Ferry de reptielenman:

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!