Door: Martijn Haas
Misdaad

David de B. vrijuit voor wegmaken stoffelijk overschot Lorenzo Hardy

David de B. uit Hengelo kan opgelucht ademhalen. Het Gerechtshof in Arnhem bestraft hem niet voor het wegmaken van...

David de B. uit Hengelo kan opgelucht ademhalen. Het Gerechtshof in Arnhem bestraft hem niet voor het wegmaken van een lijk in 2015. Hij werd in eerste aanleg voor dat vergrijp veroordeeld aan de rechtbank. De B. kreeg toen een jaar gevangenisstraf opgelegd. Het Gerechtshof heeft nu in het hoger beroep anders besloten.

De raadsheren van het Gerechtshof oordelen nu dat de psychische druk waaronder David de B. stond zo groot was, dat het hem niet valt aan te rekenen dat hij meewerkte om het stoffelijk overschot van Lorenzo Hardy in het kanaal te dumpen, zo schrijft Dagblad Tubantia.

David de B. is niet de moordenaar van deze Hardy. Dat is de genoemde Harry G. uit Neede. Die werd eerder aan de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 9 jaar cel. Hij ging niet in hoger beroep.

Op de avond van 16 december 2015 wordt Lorenzo Hardy doodgeschoten in een bedrijfsverzamelgebouw in Hengelo. De oorzaak zou een conflict in het drugs- en uitgaanscircuit zijn. Kort daarop wordt zijn lichaam – verpakt in plastic – gevonden in het Twentekanaal. Een handlanger, een zekere Webster, weet tijdens de schietpartij te ontkomen. 

De uitspraak is niet alleen voor De B. maar ook voor zijn advocaat Roy van der Wal een mooie opsteker. De advocaat betoogde al in eerste aanleg dat zijn cliënt onder grote druk stond, en dienaangaande diende te worden vrijgesproken voor het wegmaken van het stoffelijk overschot van Hardy.

Van der Wal? Waar kennen we die van? Die spraken we eerder bij ons portret van No Surrender-World Captain Henk Kuipers. Lees dat verhaal terug: Hier.

 

Onder: Lorenzo Hardy. Foto boven: het opdreggen van diens stoffelijk overschot in het Twentekanaal.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws