Door: Martijn Haas
Misdaad

Coldcase vd week: Jessica de Roij (vermoord in 1994)

Op donderdag 30 juni 1994 wordt het levenloze lichaam van de 28-jarige Jessica de Roij in haar flatwoning aan de Jupiter...

Op donderdag 30 juni 1994 wordt het levenloze lichaam van de 28-jarige Jessica de Roij in haar flatwoning aan de Jupiterlaan in Helmond gevonden. Het was algemeen bekend dat Jessica, die beter bekend stond als 'Jekka', hard- en softdrugs gebruikte, zo schrijft de politie.

De Helnondse woningstichting waar Jessica bij huurt krijgt meerdere klachten over stankoverlast uit de woning van Jekka en op donderdag 30 juni gaan medewerkers er naartoe. 

Binnen vinden zij Jekka dood op de vloer in de hal. Zij is volledig gekleed en heeft haar huissleutels nog in haar hand. Zij is door grof geweld om het leven gebracht. Jekka is voor het laatst gezien op zondag 19 juni 1994 rond 23.25 uur.

De politie houdt al snel een 61-jarige man aan die het huis aan de Jupiterlaan zou hebben bezocht, waar Jessica alleen woonde. Maar de politie moet deze man al even snel weer laten gaan, omdat er bewijs ontbreekt dat hij Jessica met geweld om het leven zou hebben gebracht. Daarna houdt de politie een vriendin van Jessica aan, maar ook die laat men snel gaan.

En daarna blijft het stil. Het onderzoek loopt dood. Andere zaken in de regio krijgen prioriteit. Alles wat rest is een foto die de politie heeft vrijgegeven in de coldcase-kalender, waarop we Jessica zien met wild, rood getoupeerd haar

Wie gaat er helpen deze moord op te lossen? Want het wordt hoog tijd dat er eens wat aan gedaan wordt.

We hebben het nu wel over moord. Maar was het dat wel? Hadden Jessica en haar belager eventueel een vechtpartij? De kans is groot dat de politie nog altijd een paar dna-monsters van de locatie achter de hand houdt en hoopt dat deze coldcase toch een keer wordt opgelost. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren als een verdachte in een andere zaak een vergelijkbaar dna blijkt te hebben.

Het is nu meer dan twintig jaar geleden. Bel of mail de politie als u meer weet. 

U kunt coldcase-teams per e-mail bereiken. E-mail naar coldcase@politie.nl

Of bel uw tip telefonisch door via de opsporingstiplijn op het gratis nummer. Telefoonnummer: 0800-6070

Beloning voor de gouden tip: 8000 euro.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws