Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
1

Cocaïne-baron Gustavo Falcon na 25 jaar opgepakt

Een van de zogeheten 'Cocaïne-cowboys' is na anderhalve eeuw op de vlucht te zijn geweest opgepakt. Hij is gearrest...

Een van de zogeheten 'Cocaïne-cowboys' is na anderhalve eeuw op de vlucht te zijn geweest opgepakt. Hij is gearresteerd in Kissimmee, in Florida in de VS. Hij zit nu vast in een gevangenis in Orange County. Zijn naam is Gustavo Falcon, bijgenaamd Tabby. Hij is een legende in de internationale drugshandel, over wie meerdere documentaires zijn gemaakt.

Falcon had eigenlijk al in 1991 vast moeten zitten, samen met zijn broer Willy Falcon, en een handlanger, Sal Magluta.

De Amerikaanse justitie veroordeelde de Falcon-Magluta-organisatie voor het binnentrekken van 75 ton cocaïne, te samen goed voor meer dan 2 miljard dollar. Deze transporten zouden hebben plaatsgevonden tussen 1978 en 1991. De zaak - waarin Gustavo destijds moest voorkomen - geldt nog altijd als de grootste drugszaak in de stad Miami, Florida. Alle andere topspelers uit het cocaïne-kartel van Falcon zitten inmiddels vast.

Naar verluid zou Falcon domicilie hebben gekozen in Cuba. Hij is gearresteerd door samenwerkende politieteams uit Miami en Orlando. Hij werd opgepakt na een fietsritje met zijn vrouw. Hij blijkt nu toch al enige tijd in Florida te hebben gewoond met een vals paspoort.

Het is groot nieuws in de VS.