Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Claudia Ochoa Felix, supersexy en supergevaarlijk

Claudia Ochoa Felix zit op Twitter, net zoals miljoenen anderen, onder wie de Amerikaanse president. Zie hier. Haar la...

Claudia Ochoa Felix zit op Twitter, net zoals miljoenen anderen, onder wie de Amerikaanse president. Zie hier. Haar laatste post is van mei dit jaar, dat is nog best wel recent.

En net als bij hem vraag je je bij haar af of het slim is om zoveel van jezelf te posten.

Ochoa Felix mag dan wel de Mexicaanse Kim Kardashian worden genoemd. Zie hier. Ze heeft de vermoedens dat zij deel uitmaakt van een levensgevaarlijk drugskartel namelijk nooit echt kunnen weerspreken.

Neem dat Twitter-account, waarin we toch wel even een leuk kijkje krijgen in dat leven van haar. Tochtjes op een luxejacht, parties, veel bling bling, strandpret. Moet je het geld voor hebben.

Maar er is ook die inschrijving van haar voor dit account, waarbij ze als woonplaats Culiacán noteert, de hoofdstad van de gewelds-kant van het Sinaloa-kartel. Een organisatie zo onguur dat zij vernoemd is naar het dodelijke anthrax ofwel miltvuur, en die zo duister is dat zij officieel niet erkend is door de Mexicaanse autoriteiten.

De leider van deze Antrax-geweldsdivisie - 'El Chino'- was jarenlang haar vaste geliefde, zo gaat het verhaal. Hij werd in 2013 in Amsterdam, op Schiphol aangehouden. Zie hier. Daarna publiceerde een Britse journalist de stelling dat zij nu de baas zou zijn van Antrax.

Maar ja, suggereren is een, weten is twee.

Wij moeten het doen met de kiekjes in 'het milieu'. Ook haar milieu, zou je zeggen.