Door: Martijn Haas
Misdaad

Camerabeelden liquidatie vader en zoon Van Doorn

  De liquidatie van René en Reneetje Van Doorn eerder dit jaar blijkt op film te zijn vastgelegd. Opnieuw...

 

De liquidatie van René en Reneetje Van Doorn eerder dit jaar blijkt op film te zijn vastgelegd. Opnieuw is dat het geval, nadat ook de moord op Johan van Boxtel in mei op camera staat. 

De beelden die zijn vrij gegeven door de politie tonen een schutter die uit een BMW springt die al enige tijd op deze parkeerplaats heeft gestaan. De lange gemaskerde man rent op de pas gearriveerde Mercedes C180 van vader en zoon af en schiet ze dood. Aanvankelijk hapert het geweer, maar dat blijkt een seconde of wat later niet langer het probleem te zijn als hij een pistool beetgrijpt en daarmee het beslissende salvo levert. Op die hele wissel van wapen hebben vader en zoon dus niet op tijd kunnen anticiperen.

Opvallend is dat de politie nu met dit materiaal komt, nadat al op de dag van de liquidatie een van de personen die betrokken zou zijn geweest werd opgepakt in Rotterdam. Hij zou zijn gesignaleerd door een fietser bij het in brandsteken van een vluchtauto. Die heeft dus goed zijn mond gehouden. Hoogstwaarschijnlijk hebben andere naspeuringen ook weinig opgeleverd dat de recherche nu naar het laatste redmiddel grijpt: publieksparticipatie. 

Of die strategie succesvol zal zijn is maar de vraag. Er valt weinig te 'herkennen' aan een donker geklede, gemaskerde man die een vuurwapen hanteert. Hooguit mensen die van de hoed en de rand weten kunnen met hun inside-kennis de politie iets over deze zaak zeggen.

Opsporing Verzocht meldt op haar site over deze schutter: "Op bewakingsbeelden is te zien dat de schutter als hij rent bij iedere pas met zijn rechterbeen een aparte, zwiepende beweging maakt. Alsof hij niet goed op zijn linkerbeen kan staan. Verder heeft hij een lichtgetinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De politie denkt dat hij tussen de 28 en 35 jaar oud is en rond de 1.80 meter lang. Hij heeft een stevig postuur. Een getuige heeft later verklaard dat hij donker, golvend en krullend haar heeft en die dag een ongeschoren gezicht had."