Door: Martijn Haas
Misdaad

Britse drugsbaron Mulvey in onderbroek opgepakt in Litouwen

Hij stond op de opsporingslijst van de Britse politie wegens meerdere delicten. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij he...

Hij stond op de opsporingslijst van de Britse politie wegens meerdere delicten. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij het transport van 365 kilo hasj, 20 kilo cocaïne en de 10 kilo phenacetine. Een partij die in de haven van Antwerpen was aangetroffen in 2007. Deze hoeveelheid drugs zou als bestemming Ierland hebben gehad. Voor dit vergrijp zaten sinds 2009 al vijf handlangers vast. 

De arrestatie van James Mulvey , afgelopen woensdag, is een groot succes voor de Britse opsporingsdienst National Crime Agency. De Britse drugsbaron werd gepakt, liggend op een lounge, ergens bij een villa in de stad Kaunas in de Republiek Litouwen, waar hij een onderduikadres had gevonden.

De nieuwe aanklacht tegen hem heeft betrekking op een grote witwas-operatie. Mulvey zou met enkele anderen honderden miljoenen euro's hebben gestald bij offshore-bv's. Ook wordt hem BTW-fraude aangewreven.

Bij de arrestatie vond de politie in Litouwen, in samenwerking met de Britten, een pistool, honderd kogels, en twee kogelvrije vesten. Diezelfde dag - woensdag - werden er in Engeland ook vijf arrestaties verricht, ondermeer in Somerset. Daarbij vond de politie 40.000 Britse ponden.

Hier de arrestatie van Mulvey in Litouwen, net genietend van een Baltisch lentezonnetje. Zie hoe de rechercheur hem de dagvaarding laat zien.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws