Door: Martijn Haas
Misdaad

Britse bareigenaar aangevallen op Majorca

Tom Kelly (60) was nog maar drie maanden open met zijn 'Porto Wine Bar'. Door zuinig te sparen was hij er in geslaagd ee...

Tom Kelly (60) was nog maar drie maanden open met zijn 'Porto Wine Bar'. Door zuinig te sparen was hij er in geslaagd een café over te kunnen nemen in Porto Cristo, een dorpje aan de zuidkant van het eiland Majorca, Spanje. 

Maar op een avond gaat het mis, zo lezen we in het Majorca Daily Bulletin en elders. De Nationale politie op Majorca is een onderzoek gestart naar de 'niet uitgelokte' mishandeling van Tom Kelly in zijn horecagelegenheid. Hij heeft journalisten en de politie aangegeven dat hij zijn uiterste best heeft gedaan om zich te verdedigen maar dat het niets uithaalde.

"Eerst kwam er een man in mijn zaak die wilde dat ik hem mijn sleutels gaf," aldus Kelly. Ik begreep niet goed waar hij het over had, maakte dat kenbaar en kreeg toen ineens een harde klap in mijn gezicht. Daarop heb ik terug geslagen, twee maal 'deckte' ik hem, zo fel dat ik er zelfs een polsfractuur aan heb over gehouden."

Dan begint de ellende pas echt. "Er komen ineens nog twee mannen binnen en die beginnen met met stoelen en tafels - alles wat ze maar in handen konden krijgen - toe te takelen. Ik lag gekromd op de grond en kon niets meer doen. Uiteindelijk heeft een buurman de politie gebeld. Toen die arriveerde renden mijn belagers snel weg."

Kelly toont zijn verwondingen

Kelly is zodanig toegetakeld dat hij er niet in slaagt meteen een verklaring af te leggen. Hij wordt wel meteen aan zijn verwondingen behandeld, op de locatie van de vechtpartij. 

De politie heeft duidelijk gemaakt dat het feitelijk om een roofoverval is gegaan, met maffia-achtige trekken. De mannen zouden aanvankelijk om 'protectiegeld' hebben gevraagd, zo is uit onderzoek gebleken. Er is een horloge gestolen van Kelly, alsmede 500 euro in contanten.

Kelly prijst zichzelf gelukkig dat hij altijd een goede conditie heeft behouden. Hij kan als eenmanszaak niet meteen doorstarten. "Het bloed ligt nog op de grond. Hopelijk ben ik snel weer boven Jan," zo verklaart hij aan het Daily Bulletin.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws