Door: Martijn Haas
Misdaad

Braziliaanse vrouw leidt naar Camorra-baas

Ze woonde in Spanje en leidde er een luxe leven. De Spaans-Braziliaanse Karin T. kwam het aan niets te kort. Een zaak vi...

Ze woonde in Spanje en leidde er een luxe leven. De Spaans-Braziliaanse Karin T. kwam het aan niets te kort. Een zaak viel echter op. Haar man was nooit van de partij.

De Italiaanse politie, de carabinieri, wisten het zeker: zij was de levenspartner van de voortvluchtige Camorra-baas Guiseppe Simioli (50). Een grote crimineel die ondergedoken zat. Enkele weken geleden slaagde de carabinieri erin hem te arresteren. Nu zijn ook beelden van zijn vrouw vrij gegeven, Karin dus. Het soort fotoseries die er van haar in grote getale gemaakt zijn. Karin zittend op een bankje, Karin terwijl ze haar boodschappen uit de auto haalt, Karin achter de Bugaboo, terwijl ze met een vriendin zit te kletsen en een baby vasthoudt. Enzovoorts, en zo voorts.

Alledaagse foto's maar gemaakt in de hoop dat Guiseppe ineens uit de struiken zou komen te springen. Zou je zeggen. Dat is ook wel gelukt, maar vooral door het uitgavenpatroon van de vrouw te volgen en de ontmoetingen die ze had met andere vrouwen en mannen, die op hun beurt ook weer zijn nagetrokken. Uiteindelijk leidend tot adres in Italië waar Simioli zich verborgen hield.

Simioli is de leider van de Polverino-clan binnen de Camorra, een van de grootste georganiseerde criminele organisaties van Italië. 

De Italianen wisten dat Simioli met Karin om ging, met wie hij zelfs tijdens zijn vlucht nog een kind kreeg, zo is nu gebleken. Samen hebben ze twee zonen. 

Simioli ontsnapte in 2011 uit de gevangenis. Hij is bij verstek veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor lidmaatschap van een criminele organisatie, wapen- en drugshandel.

Bij zijn arrestatie, in de buurt van het Italiaanse Viterbo, waren vorige maand meer dan honderd agenten betrokken. De woning waar hij de laatste tijd verbleef was van alle gemakken voorzien, een jacuzzi, meerdere slaapvertrekken, een echt luxe resort, zo schrijven de Italiaanse media.